2014 - kurser

Genomförda kurser 2014.

Akvarellkurs i Dala-Floda, 22-25 maj 2014

Vi fortsätter traditionen med målarkurs då våren spirar som bäst i Dala-Floda. Värdshuset med omgivningar är en inspirerande plats för måleri och jag är glad att komma tillbaka dit igen. 2014 blir kursen den 22-25 maj.

Kursen är en fortsättningskurs som ger fördjupad kunskap och erfarenhet om akvarellens möjligheter där komposition och bildbyggnad är viktiga hörnstenar. Individuell handledning, gemensamma genomgångar ger nya insikter och upplevelser som bidrar till den egna utvecklingen.

Värdshuset drivs av Evalotta och Per Ersson och är ett härligt ställe som ligger vackert intill Flosjön. God mat, av minst 90% ekologiska råvaror, lagas i det KRAV-certifierade köket. En stor ateljé finns till förfogande och förhoppningsvis blir det en hel del måleri utomhus.

Läs mer: Akvarellkurs i Dala-Floda, 22-25 maj 2014

Modell intensiv på Gerlesborgsskolan, 4-9 nov 2014

Kursens syfte är att, med utgångspunkt från modellen, träna ögat och få med sig ett observant seende som man har stor användning för i sitt tecknade och målande.

Med modell kan man lära sig bl.a. riktningar, proportioner, volymer och spänningspunkter. Modellen är centrum. Vi startar varje dag intensivt och allsidigt med kroki. Vi arbetar i olika tekniker som kol, tusch och collage med fokus är akvarellen.
Målet är att träna sig att se och uttrycka detta på olika sätt. Tillgång till modell, bildvisning, individuell handledning och gemensamma genomgånger ger nya insikter och upplevelser som bidrar till den egna utvecklingen. Teoretiska genomgånger varvas med diskussioner kring det vi gör.
 
Avgift 6 950:- eget rum 1 000:-
För mer information kontakta kurssamordnare Ulrika Larsson tel. 0523 - 517 10 eller 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Akvarellkurs i Henningsvaer, Lofoten, 14-23 aug 2014

Kursen vänder sig till dig som har erfarenhet av akvarelltekniken. Individuell handledning, gemensamma genomgånger och diskussioner ger nya insikter och upplevelser samt bidrar till den egna utvecklingen. Mer information om kursen.

Gemenskapen och den genuine miljön är viktiga delar i kursens helhet.
 
Plats: Henningsvaer Rorbuer, Lofoten, Norge
Avgift: 6 950:-. Kost och logi samt resa tillkommer. Endast delat rum.
 
För detaljerad information kontakta kurssamordnare Ulrika Larsson tel. 0523 - 517 10 eller 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Akvarellmålning, Capellagården 27 juli-2 augusti 2014

En intensiv kurs för dig som vill utforska det moderna akvarellmåleriets möjligheter och uttryck. Akvarell är en lustfylld teknik där man kan leka och experimentera ganska fritt. Vi jobbar med bildbyggnad och komposition, går igenom färglära (dvs färgens egenskaper) blandningar, kontraster och komplement. Vi arbetar med akvarellkritor och collage, vi provar på skrapteknik och tryck men även akvarell monotopi. Individuell handledning och gemensamma redovisningar.

Obs! Viss erfarenhet av akvarellmåleri krävs. Kostnad för material tillkommer.

Plats: Capellagården på Öland
Avgift: 3.500 :-. Internatboende och helpension ingår.
Ansökan till sommarkursen görs där

Akvarellkurs i Provence - 12-20 sept 2014

Även i år har jag glädjen att ordna kurs i Lumières i södra Frankrike.

Provence har med sitt ljus och sin färg varit en inspirationskälla sedan århundraden för många konstnärer. Vi målar i trakterna av det medeltida klostret Notre Dame de Lumières och i det vackra sydfranska landskapet som Vincent van Gogh mötte 1888. Kursens målsättning är at ge fördjupad kunskap och erfarenhet om akvarellens möjligheter och uttryck. Gemenskapen och den genuina miljön är viktiga delar i kursens helhet.

Läs mer: Akvarellkurs i Provence - 12-20 sept 2014

Ria Roes Schwartz, Bagaregatan 16B, 611 31 NYKÖPING   Telefon : 076 - 882 32 46 e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.